3K
2015-11-25 2372 瀏覽
午餐黎左國交食,見到火鍋放題特價$158嘅廣告,又好喎,今晚放左工黎試下先。會員價更平,但無同事係會員,可惜呢~高樓底環境唔錯,唔似一般放題咁迫同嘈。食物選擇唔算多,都係一般肉、丸、菜咁,飲品有各式汽水,同有驚喜嘅jolly shandy,即刻點左荔枝味同檸檬味。如果點泰式飲品要加錢的,所以作罷~點野食期間,同事幫手出去自助bar枱到攞混醬,豉油加入魚露、生蒜、炸蒜片、芫荽、青檸、辣椒等,鹹鹹酸酸又帶少少辣,混得好正。自助bar仲有啲泰式冷盤同沙律,冷盤又幾好食同,酸辣好開胃,沙律竟然有茄汁豆,哈哈,好味係好味,但同火鍋唔夾喎 同事知我對蝦敏感,一致否決冬蔭功湯底,淨低椰汁雞湯同冬瓜排骨,揀左椰汁雞,好香椰子味喎,有大量嘅香茅,芹菜,同草菇,正。任點任食梗系點哂自己想食嘅野先啦,落單紙清楚寫明一客有幾多件,可估下自己食幾多避免浪費,一落完單無耐就黎,數量比足無漏單,ok喎。食到咁上下再叫第二round,同樣無漏單,抵讚!個人覺得肉類都唔錯,半肥瘦,比起一般火鍋放題已經有質素,丸類雖然係凍肉舖貨式,但總算唔係最平價個種,其他菌類,菜類都ok呀,新鮮野。打邊爐最緊要湯底正,啲料吸哂啲湯真

食到咁上下再叫第二round,同樣無漏單,抵讚!

打邊爐最緊要湯底正,啲料吸哂啲湯真係好正,所以要叫響鈴卷同生根,吸湯正正正,個椰汁湯底真係好好味。最後點返個公仔麵作結,同樣加椰汁雞湯底做湯麵

食完鹹野食返啲生果先,西瓜好清甜,正!菠蘿似乎有浸糖水,甜得黎好假,個人堆介西瓜多啲。

好飽好飽
2015-11-19