2016-11-22 45 瀏覽
    依幾日秋意濃濃,提醒咗我好啱打邊爐,令我火鍋癮大發。今日走到大坑嘅「香正苑」試下D火鍋如何。   店子位於窄角位,內裡設計和裝潢真係好考功夫 正正在皇仁書院舊生會對面,路過必然會看見。 優惠香正苑環境內在:    原先因為滿座淨下貴賓房對出的四人枱,但實在太迫同埋貴賓房內的人超嘈,最後等待轉檯......  等待期間發現背著我那位是黎小田,原來約咗家燕媽媽。   未轉到枱前睇下食乜東東     大約睇好要食乜東東就可以轉枱了基本醬料   鴛鴦湯底   湯底內有豬骨 另一湯底既豆腐魚頭火鍋配料當然要揀羊 (其實好擔心會好"酥",但這兒主打是羊,應該要試試)       薄薄的出奇地完全唔"酥" , 好香又唔有"渣" , 進行途中STAFF會走埋嚟問下意見,問羊啱唔啱食,我即於反映話D羊好好味,原來牠來自紐西蘭!雜菜拼盤    鮮淮山豚  響鈴丸拼其中一款丸係包心南瓜丸,煮熟後內裡的南瓜茸好正 !喜歡羊的不要錯過 !!!!

依幾日秋意濃濃,提醒咗我好啱打邊爐,令我火鍋癮大發。

今日走到大坑嘅「香正苑」試下D火鍋如何。
店子位於窄角位,內裡設計和裝潢真係好考功夫
正正在皇仁書院舊生會對面,路過必然會看見。

優惠

雜菜拼盤

鮮淮山

響鈴
丸拼
其中一款丸係包心南瓜丸,煮熟後內裡的南瓜茸好正 !
喜歡羊的不要錯過 !!!!
題外話/補充資料: 樓面STAFF有一位阿姐,好主動又有禮又爽手
2016-11-03
5 分鐘 (堂食)