2023-10-06 64 瀏覽
浜滝喺九龍城可算係明星店,幾個朋友去食過打咗卡,今次終於到我去,當晚兩層都爆滿,好彩提早book咗位雖然天氣好熱,但我對於日式鍋物難以抗拒,叫咗時令海鮮寄世鍋有幾款刺身,大蝦、三文魚、帶子、油甘魚等等,而鍋底就有大量青菜同菇菌,湯底鮮甜暖笠笠另外當然唔少得近年肥美嘅秋刀魚,好幾間居酒屋都有推薦,而呢度嘅秋刀魚係來自宮古市,秋刀魚兩食有刺身同炸魚骨刺身果然非常肥美,油脂好香好重,配上柚子酸汁同鮮檸檬食落好清新,亦都唔使特別調味,點咗鮮檸檬汁已經好ok,成條魚都食晒冇浪費最後叫咗個小食明太子芝士玉子燒,玉子燒入面佈滿芝士同明太子,仲有額外一兜明太子醬啱晒重口味嘅我😙