2020-07-30
可能疫症關係,中午時間人不多,只有4-5台客人,當日只做set lunch,未坐底已經見到維港兩岸景色非常一流!先order一支香檳,係咁靚嘅景色下慶祝一下!頭盤:法國黑豬凍批配碧綠田園沙律及濃縮意大利黑醋汁 (我)頭盤:芒果蟹肉卷配龍蝦啫喱, 三文魚籽及麵豉蛋黃醬 (太太)之後到南瓜湯配松露忌廉:沒有太大特色 (太太)經典法式洋蔥湯配大孔芝士多士:鹹左少少,但味道濃郁 (我)主菜我揀選紐西蘭肉眼扒配薯蓉, 乾蔥及紅酒汁:餐廳經理推介5成熟,果然無介紹錯,肉汁香,口感柔軟,熟度剛剛好!太太選擇手製意式寬條麵配龍蝦濃湯汁及阿根廷紅蝦:龍蝦湯底和麵都好滿意,隻大蝦好爽口! (個景真係無得輸)最後甜品太太選擇了MÖ VENPICK雪糕,而我選擇朱古力蛋糕配焦糖醬!沒有想到餐廳能幫忙在蛋糕旁邊寫上生日字句 ~~~整體服務態度非常友善及細心,餐廳經理會為每一道食物介紹一下,環境十分舒適,希望禁令快啲完結可以再次返黎食!
先order一支香檳,係咁靚嘅景色下慶祝一下!
頭盤:法國黑豬凍批配碧綠田園沙律及濃縮意大利黑醋汁 (我)
法國黑豬凍批配碧綠田園沙律及濃縮意大利黑醋汁
芒果蟹肉卷配龍蝦啫喱, 三文魚籽及麵豉蛋黃醬
之後到
南瓜湯配松露忌廉:沒有太大特色 (太太)
經典法式洋蔥湯配大孔芝士多士:鹹左少少,但味道濃郁 (我)
主菜
紐西蘭肉眼扒配薯蓉