2016-05-29
繁忙架工作和節奏急速架生活帶來勞碌同疲倦實在叫人抖不過氣來,今日一於約埋兩個舊同學泥餵飼一下神經。原來我地三個對上一次食飯已經係兩年前架事了,所以今晚要好好一聚。由於我呢個路痴落錯車係左旺角落關係,又要麻煩mk通教我點行去太子,所以最後去到餐廳大概七時多了,這個時候到達當然要等位,要等四張枱。等左半個鐘左右店員出來同我地講8:30 last order,佢地收9點,叫我地自己諗繼吾繼續等落去。都等左咁耐緊係繼續等啦!好彩店外有文青架裝潢可以影下相打發下時間。最後都8:15左右入座,店內架裝潢屬於文青類,唯獨是掛畫與其他裝飾有點格格不入。呢度架餐牌就只有一個,而且掛係牆上,較不方便。我地點左章魚秋葵茶漬飯,茶樹菇秋葵肉燥飯和黑松露什菌菇菇飯章魚秋葵茶漬飯-份量也太少了吧,飯偏壓身,章魚也只是淥熟就算,試左一啖飯覺得吾凍吾熱,味道亦都淡口,不是我的菜。朋友也說這飯簡單得不值這個價錢。茶樹菇秋葵肉燥丼-味道尚算濃郁,同樣飯偏硬身,肉燥不夠多,不足以拌勻全碗飯。黑松靈什菌菇菇飯-這飯味道是三個中最好,黑松露以及什菌份量頗多,芬香噗鼻。但係冇仼何醬汁,所以吃起來好乾好硬飲品都沒有什麼驚喜,花茶味
章魚秋葵茶漬飯
總括泥講,價錢偏貴,味道一般,吾值得花時間等咁耐,試一次就好,環境吾錯。餐飯餵吾餵詞到神經我就不予置評喇,但係同朋友一路食飯一路談天說地,笑下開心下,就是真正的神經餵飼了。