2013-01-27 189 瀏覽
今晚同太太試吓呢間睇落唔貴,但裝修幾雅致嘅雲南餐館。7時45分去到,入面都幾多人,仲有一張可以坐5個人嘅L檯剩,我同太太猶豫緊坐唔坐好嘅時候,發現係冇樓面幫忙安排座位,後面跟住有4個人入黎,我梗係坐左先。等左兩分鐘先見到有個哥哥仔從廚房出來,即刻攔截住佢落單,落完單個哥哥仔又神秘地消失左。喺等野食嘅十多分鐘,只係見到有人傳菜,而見唔到有人會企在樓面招呼入黎嘅客,就喺呢十幾分鐘,已經有不下四五組客因冇人招呼而走左。除左冇人企樓面,呢間餐館嘅衛生情況亦有待改善,可能真係唔夠人手,我見到洗碗阿姐戴住仲係濕嘅膠手套傳菜。今晚食左個二人餐,味道同份量合格有餘,只係計埋服務同衛生,就真係可一不可再。
2013-01-27