2017-11-26 1171 瀏覽
朋友生日,佢係好鍾意食生蠔同埋海鮮嘅!經過朋友介紹話尖沙咀有間好隱蔽嘅西餐廳,入邊專做生蠔同海鮮,而且價錢仲要十分抵!我哋就選擇呢度做食生日飯嘅地點!一坐低就梗係睇吓Menu,佢哋本身嘅價錢已經唔貴,仲定期有啲特價套餐或生蠔,呢啲特價品嘅價錢簡直係超值!好誇張!前菜小食我哋要咗海膽多士,多士烘得好脆,上邊有少少海膽同大量嘅芝士!芝味濃郁!雖然海膽味唔係好多,但朋友都覺得好好味!法國gillardeau手蠔好甜,仲好大,又有海水鮮味!食落感覺好新鮮!呢一盤係特價$198 有12隻嘅生蠔!我哋加左$48要咗半打美國中碼嘅生蠔,就係近鏡頭個半打。食落當然冇法國嘅咁甜,不過以呢個價錢已經覺得超值!我哋因為多人選擇左呢一個焗海鮮拼盤!有焗帆立貝,大蝦,啡菇,翡翠螺,魚柳同田螺。 感覺好豐富!啡菇焗完仍然好juicy!!大蝦大過隻碟!肉好厚,用咗蒜蓉焗好入味!大帆立貝好大 ?有大量嘅芝士!不會太乾!另外仲有一個garlic butter 海鮮藍,海鮮全部用garlic butter 焗熟,好入味!有龍蝦,海蝦, 翡翠螺,鮑魚,青口等!仲有啲配菜例如蘿蔔,薯仔,粟米!全部都勁香蒜蓉牛油味!除咗海鮮之

大蝦大過隻碟!肉好厚,用咗蒜蓉焗好入味!

大帆立貝好大 ?有大量嘅芝士!不會太乾!

除咗海鮮之外,我哋見到呢一份美國安格斯牛樓咁抵都order左一份!旁邊仲有一份燒過嘅蘋果!甜甜地好開胃。

牛肉小小韌,牛味一般,但以呢個價錢我覺得不能要求太多。是可以的。

呢一餐壽星女覺得好滿意!大家食海鮮都食到好開心滿足!價錢又唔貴!大飽口福!