餐廳: 翠華餐廳 (TKO Gateway)
資訊:

2025-06-04 70 瀏覽
茶記絕對係每星期必食一次嘅comfort food自從翠華出咗呢個神之叉燒飯,加上質素同服務有保證,間中都會嚟朝聖吓🎈神之叉燒飯叉燒飯+炒蛋呢個組合無得輸半肥瘦嘅叉燒要燶邊有燶邊,要肥肉有肥肉特別係切得厚身,食到啖啖肉嘅感覺鍾意撈汁嘅話唔好錯過呢個秘製豉油,送飯超正🎈秘制海南雞脾飯海南雞超滑嫩,比得上唔少海南飯專門店薄薄一層外皮帶晶瑩剔透嘅雞油雞肉滑嫩厚肉,重點係肉質本身帶點鮮味又食到雞油香,唔點醬都已經好正,質素幾驚喜🎈脆"嘩"奶油豬必食名物,大大個奶油豬,外脆內軟,加上奶油,係食完會掛住嘅味道🎈焗芝士西蘭花跟餐特價加配,細細盤但裝得好滿,$28幾抵食🎈香滑奶茶|生磨蛋白杏仁

茶記絕對係每星期必食一次嘅comfort food

🎈神之叉燒飯
叉燒飯+炒蛋呢個組合無得輸
半肥瘦嘅叉燒要燶邊有燶邊,要肥肉有肥肉

特別係切得厚身,食到啖啖肉嘅感覺
鍾意撈汁嘅話唔好錯過呢個秘製豉油,送飯超正

🎈秘制海南雞脾飯
海南雞超滑嫩,比得上唔少海南飯專門店
薄薄一層外皮帶晶瑩剔透嘅雞油

🎈脆"嘩"奶油豬