2018-07-20 317 瀏覽
千賀係食磯燒水產同放題,睇落幾吸引,成日行過都想試,今晚就試下先。呢度供應嘅放題限時2小時,任飲任食,可以任飲somersby蘋果酒添。餐廳環境唔錯,為配合磯燒,設置左抽氣嘅設備,食完都唔會一陣油煙味。有自助吧,供應沙律、壽司,涼拌小食,熱盤方面有炸薯角,同埋多款嘅雪糕同甜品,最吸引嘅係有個candy corner,可以俾人夾包小糖果走,小朋友見到真係超級開心。食品方面,有刺身、壽司、天婦羅及燒物等等選擇,種類都幾多。刺身我地order左三文魚、甜蝦、鮑片,非常新鮮。另外壽司就先叫左鰻魚同火炙蒜蓉三文魚壽司黎試下,件件都又大又厚 ,三文魚配蒜蓉原來都幾夾,我地再encore左。天婦羅,炸得好香脆。牛肉豆腐鍋,豬推薦呢個,豆腐好滑,牛肉又多,另外有娃娃菜做底,味道唔錯。芝士忌廉焗帆立貝,熱辣辣,好香忌廉味,帆立貝算大粒,又係再encore左一次。主角出場!每枱都有備有燒烤爐,2-4人共用一個,入座後店員會簡單介紹燒烤方法,磯燒新手就唔怕無從入手啦。海鮮供應分兩類,會先黎一個海鮮拼盤,唔夠嘅話都仲可以再叫,但有d會收費,所以可以望清楚。海鮮上枱時仍然生猛,好正!任食海鮮有大蜆、青口、海蝦等

食品方面,有刺身壽司、天婦羅及燒物等等選擇,種類都幾多。
刺身我地order左三文魚、甜蝦、鮑片,非常新鮮。

三文魚、甜蝦、鮑片刺身

鰻魚同火炙蒜蓉三文魚壽司

天婦羅,炸得好香脆。

天婦羅

牛肉豆腐鍋

芝士忌廉焗帆立貝

主角出場!每枱都有備有燒烤爐,2-4人共用一個,入座後店員會簡單介紹燒烤方法,磯燒新手就唔怕無從入手啦。海鮮供應分兩類,會先黎一個海鮮拼盤,唔夠嘅話都仲可以再叫,但有d會收費,所以可以望清楚。海鮮上枱時仍然生猛,好正!任食海鮮有大蜆、青口、海蝦等,雖然種類唔算多,但水產質素甚高。店員同我地講,燒海鮮唔洗加太多調味,燒烤時,可以加d稀釋左嘅清酒,有降溫功效,避免燒燶爆殼之餘,亦可以令水產提升鮮味。

海鮮拼盤

磯燒海鮮

海鮮以外,亦有牛油粟米、金菇、菠蘿等燒。
最後食埋甜品就大滿足,個肚又漲卜卜喇,係時候散步行返屋企喇

三文魚、甜蝦、鮑片刺身
鰻魚同火炙蒜蓉三文魚壽司