2017-08-31 453 瀏覽
今日同幾個中學同學去咗觀塘呢間餐廳食放題,間餐廳喺APM附近,所以如果揸車過去,可以將車泊喺APM停車場,然後行1分鐘路程都唔使就已經到lu上到去已經好多人排緊隊,好彩一早book定姐。呢層全層都係屬於呢間餐廳嘅,所以座位都安排到唔會太迫。餐廳亦都設有自助吧,好多中式嘅餸菜都可以喺出邊攞到,而且出邊仲有個沙律吧喺大家食放題之前當作少少前菜。呢間餐廳主打海鮮磯燒放題,每人只需要加$288就可以有海鮮燒嘅放題,而且生日月份仲有優惠。而且燒海鮮嘅時候,有一個侍應會幫埋你燒,所以可以一邊點其他嘢食一邊欣賞時應如何烹調。我個人認為呢個海鮮磯燒嘅放題最出色嘅係——蟹蓋!蟹蓋上邊除咗好多蟹膏之外,仲有一個小小嘅蛋黃,相信係暗春蛋!煮熟左之後,蟹膏混合埋暗春蛋,所以喺燒嘅過程中,唔會蒸發左啲蟹膏。除咗海鮮外,其他野都做到好出色,尤其是呢幾件羊架,一啲都唔羶!食晒所有野之後,都甜品時間!你間餐廳有別於其他餐廳,勁多雪糕類甜品。雖然成日聽人講:「甜品係另外一個胃黎嘅。」但係都建議大家留返少少位置放甜品。另外聽人講食雪糕可以消濟,大家不妨食完放題食返杯雪糕消消濟啦~

2017-08-08