2019-10-20 100 瀏覽
之前睇youtube見到有人去深圳食砵砵雞,我就好想試,竟然俾我係油麻地搵到類似既食物 (定係同一樣既食物)~店舖名同呢度裝修一樣咁爆~就係“爆汗串串”!呢度以放題形式,最平$128/位(任食2個鐘~可以食麻辣串,小食,麵食,白飯,甜品)岩晒愛辣人士!重點推介冰粉~一定要試!另外加30蚊可以任飲 (基本上呢30蚊都一定要俾,除非你好食得辣)麻辣串串既食物有少少似打邊爐既食物,唔同既係每串食物預先煮好,之後再加入辣湯都浸都入味麻辣串重點推介~厚百頁~娃娃菜~牛肉~炸魚旦~腐皮~呢幾款都好吸晒湯汁~好正!麵食方面只係試左爆汗牛肉麵~成碗麵夠麻夠辣,牛肉淋身入晒味小食~推介捧捧雞 & 麻辣鴨血豆腐,前者落左好多麻醬再拌雞絲,係唔辣既好朋友!後者似台灣麻辣火鍋既鴨血,再加千葉豆腐,都係好吸味既配料!甜品只有一款~冰粉~清涼解辣之選 ,好特別既味道,冰粉煙煙un un...再撈d山榨片碎,芝麻,唔會過甜得黎帶點香口!

麵食方面只係試左爆汗牛肉麵~成碗麵夠麻夠辣,牛肉淋身入晒味

開胃連藕片
麻辣千層肚