2021-01-25
咁多款舊式糕點黎講,砵仔糕絕對係首選。但現時好多坊間既砵仔糕都係食落硬身、無咩香味既。樹懶仔今日介紹呢一款砵仔糕既店舖就位於土瓜灣既望落好舊式店鋪,賣既係以前細個食開既舊式糕點。特別之處就係佢整砵仔糕既粉係自己磨的,異於坊間用現成的米粉去整,無經到多重機器打磨,自然就保留住淡淡米香,食起上黎寧舍有感覺。「黃糖砵仔糕多豆thx」識食一定係咁食,要黃糖多豆先好味。保留住米香既砵仔糕,混合埋蔗糖既顏色同味道,色香味俱全。食落非常軟糯,甜度適中,仲有紅豆既嚼頭,閒時整番個都非常滿足。砵仔糕雖然唔係咩名物,同啲高價下午茶蛋糕或者小食差好遠。但係,幾蚊就可以滿足你對食甜點既要求,而且係一種樹懶仔覺得無左既話會覺得非常可惜,希望多啲人識欣賞呢類傳統舊式糕點,同埋可以一直傳承落去。黃糖砵仔糕 (💰6/個)每件💰62件💰113件💰15
「黃糖砵仔糕多豆thx」
黃糖砵仔糕 (💰6/個)
每件💰6
2件💰11