2019-05-15
石門越嚟越多餐廳,沙田友嘅我當然要去發掘新嘢食😂其實石門都有好幾間打邊爐,都試過哂,呢間打邊爐唔同嘅地方係佢主打海鮮及粥底,只係$218一位,非常抵食🧐湯底可揀豬骨湯或蕃茄湯,豬骨湯底清清地,最啱之後做粥底🤗喺先揀咗肉蟹、帶子、蟶子皇、海蝦及蠔,貝類仲有蜆☺️海鮮都幾新鮮 ,蟹唔算好大隻,但係勝在質夠鮮甜👍帶子都好大隻蟶子皇及海蝦🦐 都爽口鮮甜😋蜆就普普通通,都不錯😊 我好快食咗啲蠔,最後先知道原來應該留返少少做粥底😐哈!海鮮之外仲可以揀六款配料,揀咗安格斯牛有,牛香夠大塊,都幾好食西班牙梅頭夠林😎 炸魚皮真係新鮮炸起,不過多油咗少少,但真係好脆😍 韭菜個皮係綠色,覺得幾靚,而且入面脹卜卜,好多韭菜,食落好香口😋 仲叫咗魚蛋及油麥菜。飲品叫咗竹蔗茅根,店員話係自家製,飲落去清清甜甜,啱曬打邊爐飲🥃最後就到粥底,店員會加啲南瓜再煮,粥夠棉,幾好食。呢個價錢真係幾抵食!
西班牙梅頭夠林😎
炸魚皮真係新鮮炸起,不過多油咗少少,但真係好脆😍
最後就到粥底,店員會加啲南瓜再煮,粥夠棉,幾好食。
呢個價錢真係幾抵食!