2019-12-29
今日黎到旺角又試熱石燒牛啦,呢度岩哂牛魔王,見到大大塊既牛扒好興奮啊呢度都係採用自助既形式,係售票機度揀左自己想要既牛扒同份量,再比錢店員,之後店員會比部機你同自行揀位,當機震動就可以去取餐處攞餐啦今次我地就揀左300g既磊牛扒同埋300g既牛肩肉啦,而餐廳仲提供沙律、飯、味蹭湯同飲品任食,絕對唔會唔夠飽啦,值得一提既係飲品既選擇好貼心,有山楂洛神花茶、菊花茶、綠茶,全部都係消滯解膩,非常適合食完牛扒之後飲返杯兩份牛既厚度十足,但切落好易切,廚師會大約將扒煮到一成熟,再交比我地自己係熱石上面燒,可以根據自己鐘意既生熟程度黎燒,除左食之外仲可以頑下燒下,絕對唔會悶300g既磊牛扒食落肉質比較結實,有少少筋但吾係韌而肉味濃,脂肪比例較少,餐廳提供照燒汁、黑椒汁、胡麻醬同玫瑰鹽既醬料任均選擇,個人好鐘意配搭黑椒汁,十分惹味,建議磊牛扒燒到7-8成熟比較好300g既牛肩扒肉質比較軟稔有嚼口,肉汁比較多而肉味亦都好濃,脂肪比例較磊牛扒多,有油香但吾會覺得膩,更加想食多幾碗飯今次既石燒牛絕對唔失望,有得頑又有得食,一邊食一邊燒唔會驚凍哂唔好食,配搭埋飯、沙律同湯,係抵食又飽肚之選,推介比各位牛魔王
磊牛扒300g
牛肩扒
今次既石燒牛絕對唔失望,有得頑又有得食,一邊食一邊燒唔會驚凍哂唔好食,配搭埋飯、沙律同湯,係抵食又飽肚之選,推介比各位牛魔王🐮