2021-07-04
南山邨最出名莫過於「品香樓」,上星期六同男朋友🧑🏻拍拖,系南山邨食下開左已經有一段日子既西餐 —— 「Casa Kitchen」。店員服務態度非常好,除左會定時幫每位客人收碟🍽,亦因為小編2人太大食,正常人各叫1份午餐已夠,但偏偏太為食而叫多左份小食,為左客人坐得舒適,店員主動提出由2人枱轉為4人枱,體貼度加分👍🏻。🐔 水牛城辣汁雞中翼6隻 (價錢: $58)評分: 5/5水牛城雞翼係小編至愛❤️,酸酸甜甜、帶有少許辣味既醬汁零舍開胃👅,而且雞翼炸得香脆,唔會因為醬汁而令表皮淋曬,叫多一碟俾我都食到呀🤣。🍗 法式燒半邊春雞配香草牛油燒薯 雜菜~ (價錢: $78)評分: 4.5/5半邊燒春雞都幾大隻兼多肉,唔知有冇朋友仔同小編一樣都比較鍾意食雞胸呢?🤣 無論雞皮抑或雞肉,成隻雞由外到內都吸收曬清香既香草🌿味,每啖雞肉都香氣四溢。驚唔飽肚,仲有3舊薯仔🥔,薯仔經過牛油🧈烹調,煮到軟淋,可以連皮都食埋。🍛 意式茄茸巴馬火腿意大利燴飯(價錢: $70)評分: 4/5第一啖放意大利飯入口就食到好香濃既蕃茄🍅味,而且仲有D細細粒車厘茄撈左系意大利飯入面,絕對係蕃茄愛好者必試既菜式❤️。巴馬火腿捲成一
🐔 水牛城辣汁雞中翼6隻 (價錢: $58)
評分: 5/5
水牛城辣汁雞中翼6隻
水牛城辣汁雞中翼6隻
🍗 法式燒半邊春雞配香草牛油燒薯 雜菜
~ (價錢: $78)
評分: 4.5/5
法式燒半邊春雞配香草牛油燒薯 雜菜
🍛 意式茄茸巴馬火腿意大利燴飯(價錢: $70)
評分: 4/5
巴馬火腿捲成一朵花🌺,看似好少,但店主一D都唔吝嗇,攤開有2️⃣大片呀☺️。
意式茄茸巴馬火腿意大利燴飯
🌟 午餐包一碟餐湯🥣或沙律🥗,另外仲有一杯餐飲🍹。
————————————————————————
🐷 整體食物: 4.5/5