2020-05-17
近年好興石板牛定食~最近九龍灣得寶商場翻新後,都多左好多美食!其中一間叫「大和牛」的餐廳就專食石板燒牛😍。餐廳以半自助形式經營,有提供白飯、沙律、湯等任食;可按照自己需要提取。更搭配了幾款燒肉汁供以享用,非常貼心方便。。🔸日本A5和牛肉眼蓋 ($278/200g)- 原來是以片裝形式呈上,厚薄幾均勻。燒左之後好多油花,有入口即融感覺。加入玫瑰海鹽同燒/佐燒肉汁非常下飯😋要食一定要點200g先夠👍🏻👍🏻👍🏻🔸日本大和豚肉眼 ($128/300g)- 豬扒會預先燒在石板上呈上,仲要有兩大塊😍肉夠厚,但唔會鞋口!只要再加熱一陣就可以吃!燒久一點更可以有焦焦的效果,食落更香脆!🔸日本大和雞上脾($98/300g)- 雞上脾啖啖肉!又嫩~燒耐左都唔怕,塊雞皮更會變得脆卜卜!加埋黑椒一齊燒,非常香!整體:性價比唔錯!食物大份又好味~半自助形式食幾多拎幾多,非常自主😋😋推介街坊得閒食下🤣
近年好興石板牛定食~
最近九龍灣得寶商場翻新後,都多左好多美食!
其中一間叫「大和牛」的餐廳就專食石板燒牛😍
。
。
🔸日本A5和牛肉眼蓋 ($278/200g)
🔸日本大和豚肉眼 ($128/300g)
🔸日本大和雞上脾($98/300g)