2020-04-12 300 瀏覽
上次淨係嚟試過咖啡 見到野食都好似好吸引 一定要揾機會再嚟試吓呢日終於同朋友嚟食過brunch🍴◽Classic spaghetti carbonara◾Revol special breakfast◽Sweet potato latte◾Piccolo cafe latteCarbonara係我食嘅 而我嘅重點都係講佢 其實我係有啲失望嘅… 首先賣相/香味/味道都無問題 仲幾好 問題在於意粉偏硬 嗰種偏硬唔係al-dente有咬口 而係食完會"un"胃嘅 因為走咗之後我個胃的確係有啲唔舒服嘅😐我希望呢一次係咁啱廚師失手 因為好多人都真心大讚 當日我出story都有人特登reply我話呢個意粉好好食 聽完我嘅分享仲叫我比多次機會佢😂Ok no problem!失手一兩次 人之常情但盡量避免 要再爭氣💪🏻💛🎗️最後 outdoor/indoor都坐過喇 間舖真係簡單得嚟好鬼靚💕價錢又唔貴 得閒過嚟chill吓都係一個唔錯嘅選擇
呢日終於同朋友嚟食過brunch🍴
◽Classic spaghetti carbonara