2018-05-03 146 瀏覽
最近太安樓開左好多新餐廳,有好多掃街新選擇。呢間北京煎餅一開張已經好吸引我,但係每次都好多人排,得一個人做野,所以要等好耐,所以次次都冇食。今次經過見佢冇人排隊,拿拿聲落單!叫左個辣既孜然羊肉煎餅,店員見我地兩個人都好好人問我地洗唔洗分開兩個袋。等左冇耐,就熱辣辣送到手!都幾大份,而且入面好多料,煎餅皮唔似手抓餅個d酥皮,似係pancake個類,餅皮有加黑白芝麻,仲有雞蛋。到餡料方面,入面有羊肉、紅蘿蔔絲、青瓜絲、生菜、仲有一塊脆皮,我唔知係咩黎,但全部野加埋一齊,口感好豐富之餘,意外地好夾。雖然叫左辣、但食落冇乜辣味,醬料有d甜。最近影相po上ig或者facebook仲有杯野飲送。有芒果西米露同粟米汁揀。有著數我緊係唔執輸啦,揀左芒果西米露,冇唸過免費既野都幾好飲wo,初初以為係個d假芒果味既芒果汁,但飲落完全唔係,係幾濃味既芒果汁,而且幾'傑',唔係溝左好多水個d,正啊!
最近太安樓開左好多新餐廳,有好多掃街新選擇。
今次經過見佢冇人排隊,拿拿聲落單!
等左冇耐,就熱辣辣送到手!

都幾大份,而且入面好多料,