2017-10-15
住柴灣其實真係無咩好食,見到開左呢間薯仔屋,一值都好想試佢個dinner😍,好似幾抵食,不過未有機會。今日睇完戲咁啱見餓就黎試下,不過係下午茶。價錢其實唔算平,如果以一個雞脾沙律餐黎計要$48蚊,不過環境當然好過快餐店。撞正臨開場前都幾爆滿,不過d 人流好快就散晒。先出去落單,之後就有人送餐去你枱。✨美式超級熱狗拼舖天薯條套餐($48): 估唔到個熱狗係king size😍,醬汁就自己加,個包微脆,入邊仲有d 酸瓜,好味👍🏻舖天薯條?鋪天其實唔知咩意思,不過d 薯條特別長😆佢係軟身得黎脆,薯肉較多,反而啱我呢d 唔like熱氣既人。✨招牌蜜汁雞翼套餐($48):雞翼顏色好深,好似好燶咁。不過食落微微脆,帶點蜜糖味都幾好食。沙律方面我覺得醬汁較稀,味道唔夠出,同埋太多紅蘿白,蘋果,感覺比較寡。反而薯仔,菠蘿,青瓜果d 太少了~個人鍾意茶餐廳沙律多D。另外沙律菜有胡麻醬,呢個就比較好食。不過柴灣有西餐都好難得,值得一試!下次一定要試埋佢個dinner👍🏻!
先出去落單,之後就有人送餐去你枱。