2017-04-18
為咗慶祝兒童節,特登同姨生女去睇卡通片早場。晨早流流除咗茶餐廳以外,好多食肆都未開。忽然醒起戲院樓下有間吉野家已經開咗有早餐食,就那那林去食個早餐先!唔食牛既我二話不說叫咗昆布雞粒烏冬在外加一份炒蛋。首先講下個烏冬先,烏冬質地不過不失但係味道唔錯,可能係因為個湯底幾好味!塊雞扒冇乜驚喜,畢竟快餐嘅煎雞扒都不能要求太多吧!但勝在可以好易去皮,啱晒又要食又要怕肥嘅我。不過係衰就衰在雞扒切粒,拼埋嘅話都大概有半塊吧!$26.7可以食到一碗烏冬加一杯茶都算好超值,如果下次睇早場嘅話我都會在再返吉野家食依個烏冬。但係最後就必須要劣評個炒蛋!首先$8一份炒蛋已經係好唔超值嘅事,而且仲要係超級難食!蛋無蛋味,而且仲整到硬啫啫,同個滑字差十萬九千里。結果最尾主張盡量唔做大晒鬼嘅我都冇食晒份蛋
唔食牛既我二話不說叫咗昆布雞粒烏冬在外加一份炒蛋。
結果最尾主張盡量唔做大晒鬼嘅我都冇食晒份蛋
昆布雞扒烏冬