近近地去左mega box的Ikea睇下家俬& 食野,個度D食物質素高,價錢又唔貴。今次同朋友點左酥炸咸豬手、小食拼盤、蔬菜薯餅同雞肉丸。酥炸咸豬手令人好驚喜,外脆內軟,成功鎖住肉汁,而且份量十足,再配搭伴碟嘅酸椰菜,完全可以擊敗出面的德國餐廳咸豬手, 重點呢碟咸豬手只係63蚊63蚊係63蚊, 每次出去食親都要180蚊-230蚊一隻咸豬手, 食到牙痛又心痛~~而小食拼盤就包括煙燻蜜糖腸、脆炸黃金雞翼、香辣薯角及甜粟米。呢個小食拼盤我幾乎每次都會叫,因為好味同咩都有得食~~接著嘅蔬菜薯餅都係我好鐘意食嘅,原因係蔬菜薯餅非常香口,蔬菜同薯仔好夾,仲帶有濃濃嘅牛油及芝士香,而伴碟嘅焗雜菌同牛肝菌汁令整道菜更吸引同好食。同時都適合素食者~~超級平的雞肉丸, 20蚊5顆配薯蓉, 好味, 有理由唔點的菜~~
2018-08-12
15 分鐘 (堂食)