2008-01-23 18 瀏覽
尋晚同個好耐冇見ge fd研究今日去邊度食lunch好,上黎openrice搵左一陣,就發現"菓一道",見佢好評唔差,決定一試...今日同fd兩個12點多到左,冇乜人,坐低好快落左單:::我叫左"紅酒汁鴨胸伴三色糙米飯",餐湯我揀左南瓜燕麥湯&一餐包,成個餐都係$45,如果加多$5仲有特別餐飲~見好評如潮,我亦滿心期待~^^~果然不負所望~南瓜同燕麥d味好夾,燕麥ge清中和左南瓜平時ge甜膩,飲落就覺得健康~~~而餐包係有提子乾的麥包~唔似平時用牛油整的餐包~~~而鴨胸,我叫的時候冇留意,亦唔記得左呢度係健康食物,所以唔會用煙燻,上台ge時候有點奇怪點解個樣同平時食的鴨胸唔同~~~有點厚,亦冇平時見到ge皮~煮得幾稔,不過味道似牛肉~(可能呢d先係鮮鴨胸吧@@)而我個fd叫左個什菌xxx紅糙米飯(唔記得全名,sor)入面有唔同菇類~仲有幾粒肉丸咁ge,我fd話係整碎左d牛腩加豆腐渣整成噃...唔知呢~鹹左dddd~~不過都係好食的~!!!佢就揀左熱奶茶做餐飲/湯~都係一樣價錢~所以我覺得南瓜燕麥正d~~~!!!總括而言~~~物有所值~~~我這個午餐連早餐一齊食,都已經好飽~之後一路都冇
尋晚同個好耐冇見ge fd研究今日去邊度食lunch好,

今日同fd兩個12點多到左,冇乜人,坐低好快落左單:::

見好評如潮,我亦滿心期待~^^~果然不負所望~

煮得幾稔,不過味道似牛肉~(可能呢d先係鮮鴨胸吧@@)

而我個fd叫左個什菌xxx紅糙米飯(唔記得全名,sor)

總括而言~~~物有所值~~~
我這個午餐連早餐一齊食,都已經好飽~
之後一路都冇口癢~~~食少好多零食~gd~!!!
健康的南瓜燕麥湯
份量剛好的三色糙米飯
雖為素菜飯,唔會勁清淡