早排喺Facebook上面見到雜誌去咗呢間金源麵家做訪問,心血來潮搵地址,搵位置,睇吓我自己方唔方便泊車(當然泊唔泊車唔係重要因素),睇吓有無機會可以食到。今日終於有機會可以一試,結果有啲失望,並唔係我想像中咁好食。。。------------------------------買外賣時間下晝大概兩點半,入到鋪頭現場入座率唔高,四位客人,老闆正在開餐。先講金牌炸醬撈粗麵:訪問之中老闆講過話係用豬頸肉,冇錯!我食得出係豬頸肉,有咬口。炸醬汁唔夠多(可能我唔記得左同佢講多汁),撈吳起個面,結果我個麵有三分一係冇汁嘅,吃乾麵。。。醬汁方面比較淡口,感覺好水,唔夠杰身,帶出唔到一種食緊撈麵嘅感覺(醬汁係要香濃先可以撈起個麵架嘛)。內附芥蘭兩條麵底淥得啱啱好,爽口彈牙附上嘅撈麵湯香濃,我飲晒------------------------------另外叫咗個雲吞併水餃淨食,兩者都OK好食。總括嚟講如果個炸醬會改良,我會再食,如果唔係就冇乜吸引力,我會選擇佢鋪頭其他出品。

先講金牌炸醬撈粗麵:

內附芥蘭兩條

麵底淥得啱啱好,爽口彈牙

附上嘅撈麵湯香濃,我飲晒

另外叫咗個雲吞併水餃淨食,兩者都OK好食。

5 分鐘 (外賣自取)