2021-06-16 20 瀏覽
今日係麗新業中心睇完戲之後就行咗去後街搵食就見到呢間炊豕店,門口望入去好文青好乾淨好企理,佢仲有室外嘅座位,裏面嘅位置寬敞,尤其坐高枱,內裏還有一部古舊嘅收銀機,正,講返正題,落單係用鉛筆寫紙仔嘅,甘我地就叫咗個秘製豬扒配米線,一個鹵水牛展,一個鹵水豬大腸,一個唐揚炸雞,同埋一個肉燥凍豆腐。一上個秘製豬扒,豬扒好大塊好厚身,,食落香脆可口,米線都算幾大碗,個鹵水牛展同鹵水豬大腸都唔算好咸,但係分量就少左dd,個唐揚炸雞就有5粒,粒粒都好大粒,粉唔太厚同埋好滑好juicy,同埋個肉燥凍豆腐真係好滑,再搭埋肉燥一齊食感覺真係好正。下次黎一定要試下個蔥油豬扒飯同埋個肉燥凍豆腐,,原來除咗呢度中有兩間分店,,下次留意下先