2022-07-03 56 瀏覽
幫朋友打卡行開海港城,lunch時段見海南少爺都幾多人排隊,就決定食呢間睇下係咪咁好食,最後2點等到2點半先入到去,餓扁我啦😭,好在坐到靚位,餐廳近窗位置大約有三張枱可以望到開揚海景🌊,要睇睇大家運氣啦🤪*馬來西亞肉骨茶 (白胡椒蒜頭) $168**侍應用瓦煲點火,成煲肉骨茶熱騰騰,好岩冬天食,實好暖胃。我地配料叫左排骨同豬肚,另外跟餐仲有一碟魚皮、豆卜、枝竹,算幾豐富🥳,魚皮如果再脆D就更perfect。*海南雞半隻 一湯一飯 $238*入得黎海南少爺當然想食海南雞,呢個價錢只得半隻雞都怕唔抵,不過而家係喺海港城食野冇辦法啦🤣好在半隻雞都好大隻😛,而且隻雞去左骨好好肉。正宗既海南雞一定係凍上,夏天食感覺清涼😚 雞皮同肉中間有層透明脂肪,入口似啫喱、口感好好,係雞既精華,唔怕油膩既朋友一定要試🤓食飯好少提茶芥,不過佢呢度既茶好香,記得飲多兩杯😆

*馬來西亞肉骨茶 (白胡椒蒜頭) $168**

*海南雞半隻 一湯一飯 $238*
食飯好少提茶芥,不過佢呢度既茶好香,記得飲多兩杯😆