放工同男朋友去左尖沙咀行街,突然想食星馬菜個種咸香惹味既野食😆去左呢間海南少爺,平日8點幾餐廳都仲好多人,要等位,好彩等左唔算耐😆餐廳既裝潢幾高級同埋精緻,坐得舒服,有啲位置仲可以睇住海景👍🏻👍🏻環境真心唔錯依家仲有做緊優惠,餐牌選擇都非常多揀到我心大心細,咩都想食想試😆我地放工行完街先黎食所以好肚餓,叫左好多野食上菜速度係快既!因為咁爆我預左要等,但好快上菜而且都係熱辣辣,呢樣要讚😍👍🏻星馬菜我諗沙嗲係必點😆我哋叫咗沙嗲拼盤,揀左雞同埋豬,個賣相好靚👍🏻燒既火喉睇得出好好,咬落去香料味好夠好香好惹味,肉質唔會柴都幾嫩沙嗲醬偏濃稠,食到花生粒好香口最好係唔會辣🥰配埋串燒更加惹味另外配嘅醃青瓜好鐘意食👍🏻酸酸甜甜咁解膩一流星洲醬油參巴炒蘿蔔糕呢個我一食難忘😍😍😍蘿蔔糕炸到外脆內軟,外皮微焦,咬落去脆脆地內面既蘿蔔糕既軟又糯,口感滿分❤️味道方面有淡淡蘿蔔嘅香味,配埋參巴醬油甜甜地超級惹味而且參巴醬油嘅份量好好👍🏻每一粒蘿蔔糕都俾豉油包住晒,食落鹹甜鹹甜既香口有惹味而且份量足,配埋芽菜等等嘅配料食到好滿足🥰會令人忍唔住一舊接一舊咁食😆炒貴刁炒貴刁嘅份量都係好多,河粉同埋油麵嘅配搭令到口感好豐

依家仲有做緊優惠,餐牌選擇都非常多
揀到我心大心細,咩都想食想試😆
我地放工行完街先黎食所以好肚餓,叫左好多野食

星馬菜我諗沙嗲係必點😆
我哋叫咗沙嗲拼盤,揀左雞同埋豬,個賣相好靚👍🏻
燒既火喉睇得出好好,咬落去香料味好夠
好香好惹味,肉質唔會柴都幾嫩

沙嗲醬偏濃稠,食到花生粒好香口
最好係唔會辣🥰配埋串燒更加惹味
另外配嘅醃青瓜好鐘意食👍🏻酸酸甜甜咁解膩一流

星洲醬油參巴炒蘿蔔糕
呢個我一食難忘😍😍😍
蘿蔔糕炸到外脆內軟,外皮微焦,咬落去脆脆地
內面既蘿蔔糕既軟又糯,口感滿分❤️
味道方面有淡淡蘿蔔嘅香味,配埋參巴醬油甜甜地超級惹味

而且份量足,配埋芽菜等等嘅配料食到好滿足🥰
會令人忍唔住一舊接一舊咁食😆

炒貴刁
炒貴刁嘅份量都係好多,河粉同埋油麵嘅配搭令到口感好豐富👍🏻
醬油嘅份量啱啱好足夠調味又唔會太死咸
值得一提嘅係臘腸油脂味好豐盛食落好香口

另外大蝦真係超級大隻,仲有成好幾隻👍🏻
食落非常爽口🦐食得出係好新鮮

海鮮釀油條
油炸鬼炸到非常之鬆脆😍咬落去卜卜聲
入口好酥脆,加上釀左落去嘅墨魚滑食落去墨魚味都好香

口感爽口,兩樣配埋一齊有意外驚喜
令到整體口感非常豐富👍🏻
配埋店家俾既酸甜辣醬,甜甜辣辣可以降低番油炸嘅膩
同樣都係一啖接一啖嘅小食👍🏻👍🏻

珍多冰
又係大大一杯😆椰汁🥥幾濃厚,飲落係淡淡椰子香
配埋甜甜地既紅豆有啲似紅豆冰!配埋有微微班蘭簡既綠色啫喱,飲完成杯好滿足好似食左個甜品咁👍🏻
❤️
整體來講餐廳嘅環境精緻,又坐得舒服
服務唔錯而且食物嘅種類繁多,可以滿足唔同食客嘅需要😊
最緊要係食物質素偏高,會再嚟試埋個肉骨茶😆