2017-11-26
睇住將軍澳中心裝修,都不知裝修左幾多年;依家終於開左一半,半個商場,就開左一堆食店,真係唔知要花幾耐先試得晒呢。今日就終於得閒約埋朋友一齊去The Point度食晚飯啦。本來我地5點幾就去到架啦,但係又覺得太早,就去左行陣街先。行完街6點半左右,已經要等位囉5點幾時都完全未有人,6點半已經Full晒。不過都好彩,只係等2張枱就到我地;其實都唔知有冇等到15分鐘就有位坐啦。因為要等位,所以等位期間已諗好晒叫乜食,一坐底就落單。2個大人2個小朋友,我地就先叫左一個Pizza,2個芝士通粉,同一個芝士薄餅;我地唔敢叫太多住,因真係唔知份量。不過最後,份量真係好少,加多2個甜品,我同仔仔都唔算好飽,不過就唔好意思食完甜品再落單,因朋友已經飽飽呢。Pizza係最快上枱既,真係估唔到喎,平時Pizza係最慢架嘛,不過樣樣都要焗,所以可能Pizza最易整好先呢。巴馬火腿就點都好味架啦,無花果太少重要切得勁薄。總體黎講都幾好味,個餅底好好味;下次要試其他Pizza。睇相勁吸引的芝士薄餅,但係實在凍得太快,一上枱我地已經拎起塊餅想沾起D芝士黎食,但係芝士已經硬晒勁冇癮囉,最後係要用刀切開4份放上餅面。芝
巴馬火腿無花果Pizza
芝士薄餅
龍蝦芝士通粉
松露芝士通粉
甜品
甜品
職員服務都OK,見你冇水識自己行黎斟,唔係上晒菜就唔理你,唔叫唔斟水。另外因有泊車,Order前有問佢地依家只收現金,係咪會冇左商場泊車優惠,佢地答冇問題。但係走時我唔記得拎單,之後行多左陣街想回家先醒起冇單,去番餐廳問拎單,職員好爽手,我見佢比我張單,重要真係我頭先Order果D,即係職員記性真係唔錯呢。