2022-06-23 50 瀏覽
今日行mk 個陣經過,雖然之前間唔中都見到佢啲分店,但係從來都冇飲過,今日就一於試吓佢啦。間店有別於一般嘅奶茶舖,佢主打係堅果奶茶,堅果佢好似係mix 的,有五款堅果因為係混合夾埋一齊,所以好少會話某一隻堅果味特別出眾,所以唔使驚話飲落會(例如)超濃重嘅合桃味,我揀咗兩種口味,都唔會話同隻堅果奶有撞埋唔夾嘅情況出現我最尾揀嘅有牛油果堅果奶同埋香蕉燕麥堅果奶。其實佢間舖頭都有得揀啲堅果奶蓋茶底嘅飲料,但係因為我第一次飲,想試真啲佢嘅堅果奶嘅味,而我又覺得奶蓋嗰個奶味未必有好濃,所以就揀咗依一啲成杯都係堅果奶嘅飲品睇相都已經睇得出佢嘅texture其實比正常嘅奶茶厚實,飲落都會有少少飽肚㗎我覺得兩杯堅果奶個味都好唔錯,兩杯我都叫咗少甜,感覺健康啲,亦比一般嘅奶茶更香另外因為我唔係即刻就飲,店員都好好服務咁幫我用膠紙痴住個杯蓋,佢個紙袋仲有啲杯托防止倒瀉值得番飲

值得番飲
外賣自取