2020-03-20 66 瀏覽
龍門冰室與香港人同行,作為真•香港人一定要「懲罰」吓佢啦。而家疫情嚴重,食肆生意大受影響,就更加需要我哋嘅支持。今晚就去咗尖沙咀嘅龍門冰室,呢個巿道都差唔多滿座,難得。【傳統英式早餐】夠晒豐富,有炒滑蛋、紐倫堡腸、煙三文魚、煙肉、大蘑菇、薯餅、焗豆、多士、沙律。我最鍾意大蘑菇,菇味濃又juicy;紐倫堡腸肉味十足;滑蛋蛋香味重兼嫩滑。我哋仲加咗魚柳,啱啱炸起香脆無比,入面熱辣辣嫩滑魚肉,正。【星級雜扒】就堅係大份,叫佢巨無霸都無誇張。而且大份嘅唔係意粉而係兩大主角西冷扒同雞扒,又大又厚。其他仲有英式腸、煙三文魚、炸帶子同樣不錯。兩款食品都跟餐湯、咖啡或茶,意大利菜湯開胃足料,蔬菜多好健康。飲品叫咗Mocha、Latte,都幾香濃,隻杯印住香港情懷,飲落零舍有香港味。香港人,加油!

今晚就去咗尖沙咀嘅龍門冰室,呢個巿道都差唔多滿座,難得。
香港人,加油!