2023-02-27 31 瀏覽
呢間馬拉菜位置真係好隱蔽,雖然地址係士丹頓街,但原來入口係俊榮里😂店員服務態度好好,feel到係一間好用心既店👍🏻 我同朋友揀唔到食咩,就揀左兩款店員推介既招牌菜同一款甜品😆 火熱砂煲香濃肉骨茶配油炸鬼、手工蒜香米餅 $165佢地特登用左無骨既豬軟骨去煮,煮得好軟爛好入味。湯底方面既藥膳係調較過既,好啱女士補身飲,男士都飲得~因為店家驚香港人飲唔慣正宗既肉骨茶湯底,所以自己用新鮮蒜頭整左個蒜泥醬,可以根據自己口味再加入肉骨茶湯調味。玫瑰酒煮卜卜大蜆配蒜茸包 $218蜆肉好飽滿鮮甜,脆卜卜既蒜蓉包蘸埋帶有甜味既玫瑰酒真係好香🤤炸香蕉配蜜糖粟米片 $72甜品超有驚喜💕脆脆既焦糖包裹住軟軟既香蕉,加埋朱古力醬,蜜糖脆片令成個甜品口感更豐富,真係好好味!

我同朋友揀唔到食咩,就揀左兩款店員推介既招牌菜同一款甜品😆

火熱砂煲香濃肉骨茶配油炸鬼、手工蒜香米餅 $165

玫瑰酒煮卜卜大蜆配蒜茸包 $218