2019-05-22
依間舖頭一早想試好耐,但係次次經過都大排長龍,冇乜耐性既我見到都唔想等😩但係今日7點鐘經過,見門口得2,3個人係到等緊,所以就決定一試😎-當等到差唔多有位既時候,會有人俾定餐牌你睇,幫你落定order,因為係即叫即整,所以製作都需要d時間。其實如果排左好耐隊,入到去仲要等好耐先有得食,真係會燥底😂食物主要分2款,一個係泡飯,另一個就係煲仔湯,個個都好吸引,又養生,真係想試勻哂!最後我地決定各嗌1個🙈-見食物份量都偏大,所以我地冇再另加小食,不過見好多客人都會嗌炸魚皮,如果下次再食,一定要試下!首先黎到既係真•魚腩海鮮雞件龍蝦泡飯🦞開頭以為飯🍚係連湯一齊煮,但係原來係分開上。龍蝦足足有半隻,當然第1啖就緊係要試下個湯底,望落雖然有d濁,但飲落係極鮮甜,完係係海鮮既鮮甜味,飲得出係落左心機,功夫熬個湯底出黎。海鮮份量一d都唔少,好足料,都數唔到入面有幾多隻蜆肉,另外仲有青口同魷魚🦑 龍蝦食落彈牙,完全唔霉,會有鉗係側邊俾大家鉗龍蝦食,不過都食到好狼狽,如果可以幫我地鉗一鉗個殼就好喇🤣雞件夠滑溜,食唔到有雪藏味!魚腩簡直冇得頂,吸哂湯底既精華,好滑,一個字,正👍🏻 個湯完全係偷飯賊,送飯係一
首先黎到既係真•魚腩海鮮雞件龍蝦泡飯🦞開頭以為飯🍚係連湯一齊煮,但係原來係分開上。龍蝦足足有半隻,當然第1啖就緊係要試下個湯底,望落雖然有d濁,但飲落係極鮮甜,完係係海鮮既鮮甜味,飲得出係落左心機,功夫熬個湯底出黎。海鮮份量一d都唔少,好足料,都數唔到入面有幾多隻蜆肉,另外仲有青口同魷魚🦑 龍蝦食落彈牙,完全唔霉,會有鉗係側邊俾大家鉗龍蝦食,不過都食到好狼狽,如果可以幫我地鉗一鉗個殼就好喇🤣雞件夠滑溜,食唔到有雪藏味!魚腩簡直冇得頂,吸哂湯底既精華,好滑,一個字,正👍🏻 個湯完全係偷飯賊,送飯係一流,唔經唔覺會食哂成碗飯🤤
好快個花膠螺片雞煲翅都黎到,加左10蚊跟餐,包左一碟油菜,飯同飲品,飯轉左做上海拉麵,其實就係上海麵,不過就幼身少少,個人認為配飯係好食d😌 雞湯一d都唔油膩,雞🐥有半隻既份量,食落似係新鮮雞,好滑,係真係有雞味,仲會有手套🧤俾大家手絲半隻雞,可以拎住隻雞脾慢慢咬🤣 花膠湯極滋補養生,食完都覺得皮膚好左,滑左🤭
唯一要彈既係嗌左2杯凍檸茶少冰少甜,係完全冇少甜冰到,甜到不得了😅 不過都係d小問題。仲有食完之後雖然門口有人排隊,但係侍應唔會即刻執走哂d野,有種趕你走既感覺,依點係做得好好,抵讚!👍🏻👍🏻👍🏻所以唔怪得知一直都keep住咁好生意啦!
Menu:
真•魚腩海鮮雞件龍蝦泡飯 ($98)
花膠螺片雞煲翅+套餐 ($68+$10)