2018-05-31
想食雞煲, 今日幫襯另一間先, 叫陸陸雞煲, 係旺角有2間分店我地去到係門口時, 侍應話只做海鮮餐, 問我地係咪OK, 睇左介紹後, 覺得ok 喎, 包好多食物, 就入去如果要食雞煲+單點, 就要去返另一間分店前菜有車厘茄+螺肉跟住會黎雞煲先, 有唔同辣度, 我地要微辣雞煲首先要煮一陣先再炒, 侍應都主動幫我地炒埋雞煲味道濃郁惹味, 辣度麻度適中, 雞件嫩滑, 不過雞肉唔算多入面有青椒, 洋蔥. 青椒特別新鮮多汁食完雞煲就換龍蝦蕃茄湯底, 湯底用料已經好豐富, 有足一隻大龍蝦, 蕃茄, 粟米等大龍蝦好吸晴, 都好重, 趁早拎出黎, 如果唔係D 肉會老餐廳都俾齊用具, 用黎開龍蝦龍蝦肉鮮甜又厚身 湯底龍蝦味重, 好鮮甜海鮮盤都好豐富, 有大蟶子, 象拔蚌仔, 貴花蚌, 蝦, 蜆, 鲩魚片, 魷魚, 廣島蠔, 鮑魚, 帶子等, 每款都好新鮮, 又大隻, 簡直值回票價如果有4位, 仲會有送埋肉蟹蟶子, 象拔蚌仔都特別鮮甜爽口開始食海鮮以外既火鍋料先問侍應拎醬料, 因為海鮮太鮮甜, 唔使加醬料都無問題醬料新鮮, 沙嗲醬好濃味其他火鍋料好豐富, 頂級牛肩胛, 手打丸, 餃類, 魚片頭, 午餐肉
如果要食雞煲+單點, 就要去返另一間分店
前菜有車厘茄+螺肉
跟住會黎雞煲先, 有唔同辣度, 我地要微辣
雞煲首先要煮一陣先再炒, 侍應都主動幫我地炒埋
入面有青椒, 洋蔥. 青椒特別新鮮多汁
大龍蝦好吸晴, 都好重, 趁早拎出黎, 如果唔係D 肉會老
餐廳都俾齊用具, 用黎開龍蝦
龍蝦肉鮮甜又厚身 湯底龍蝦味重, 好鮮甜
如果有4位, 仲會有送埋肉蟹
蟶子, 象拔蚌仔都特別鮮甜爽口
醬料新鮮, 沙嗲醬好濃味
其他火鍋料好豐富, 頂級牛肩胛, 手打丸, 餃類, 魚片頭, 午餐肉, 蟹柳棒, 炸魚皮, 響鈴, 蔬菜盤
頂級牛肩胛, 油脂分佈平均, 牛味已經夠濃郁, 我覺得應該唔會輸俾手切肥牛
手工黑白墨魚滑, 彈牙爽口, 入面仲有好大舊墨魚肉
蝦滑亦有蝦肉, 真材實料
餃類有好多款, 最大件就係泡菜餃, 帶少少香辣都好食
炸魚皮, 炸響鈴都好脆, 炸響鈴係佢地自家製tim
火鍋料實在太多, 我地好盡力食, 都食剩小小
但要注意海鮮餐唔包飲品, 但打邊爐又唔可以唔飲野
我地叫左青檸梳打水, 好夠味, 都分到2杯半
同埋特色沙冰 66 Colada, 即係菠蘿+橙+青檸, 好爽
呢度係用ipad 落單, 要加湯加料order都可以係ipad 到落, 好方便