2019-01-21
呢間係喺美孚一間睇得出好有心機做branding嘅小店。🤩火龍星辰($30) [好飲度:9/10]一去間舖頭就見到有個大雪櫃裝咗好多新鮮生果,仲要係真係黐住附近水果舖嘅label,好過X茶得個樣。🤪 我仲見到佢係真係拎啲切好嘅生果肉,然後用個pestle揼碎,果然不失所望,個茶超級重真生果味,唔係好啲糖漿嘅味。😍 生果同佢個四季春底係互相平衡的完美,咁所以我覺得最好飲嘅生果茶應該就喺度㗎喇。😂熱手工紫薯凍頂烏龍奶茶 ($30) [好飲度:7/10]同樣地,又係係用一啲真紫薯去撳扁佢,再黐喺個杯上面,但係個問題就係:紫薯唔夠紫薯味,加上冇落紫薯糖漿囉,所以紫薯味就唔夠,不過勝在自然 。😗 個烏龍奶茶嚟呢我就覺得個奶係好香嘅,但係茶味就唔香嘞。🙃 反而我覺得茶係配角去襯托個茶奶味出嚟,但係都係好飲嘅。😋 仲有一個問題就係唔夠熱。😥茶星人(美孚)其他評分靚靚度(9/10)性價比(9/10)回頭度(10/10) #頹飲頹食 #珍奶 #珍珠奶茶 #水果茶 #果茶 #茶 #茶星人 #紫薯 #Etea #頹飲頹食9分 #荔枝角 #美孚
火龍星辰($30) [好飲度:9/10]
熱手工紫薯凍頂烏龍奶茶 ($30) [好飲度:7/10]
茶星人(美孚)
其他評分
靚靚度(9/10)
性價比(9/10)
回頭度(10/10)
#頹飲頹食 #珍奶 #珍珠奶茶 #水果茶 #果茶 #茶 #茶星人 #紫薯 #Etea #頹飲頹食9分 #荔枝角 #美孚 #火龍果 #鮮奶
熱手工紫薯凍頂烏龍奶茶
火龍星辰