從來冇發現喺呢個位置有一間韓國菜,今日有朋友介紹嚟到呢度,發現呢度真係寶藏店,老闆娘係韓國人,由入門口開始就熱情招呼😙廣東話夾雜着兩三句韓文令我真係以為身處韓國🤣🤣🤣調味牛肋骨老闆娘介紹喱個牛肋骨係黎自韓國。如果鍾意食牛肋骨最好就食呢個有調味嘅牛肋骨。食落肉質軟腍, 調味唔會死咸有烤肉香味😍當然唔少得就係配住生菜同泡菜食,成個過程老闆娘都幫我哋燒,火候啱啱好👍🏻👍🏻五花肉五花肉都係韓式燒烤裡面一個重要嘅存在,老闆娘上菜嘅時候跟咗一個醬汁,喺呢間餐廳自己跳掣嘅濟州島魚汁😋五花肉應該係冇調味嘅,肥瘦均勻本身用嚟燒烤就有好香,同醬汁既咸鮮味好夾。海鮮蔥餅海鮮蔥餅同出面一般嘅泡菜煎餅唔一樣,食落蛋漿少蔥多,所以成個煎餅偏向脆身,我就咁啱係唔鍾意食好多蛋既煎餅😃所以呢個海鮮煎餅我好喜歡。海鮮豆腐湯海鮮豆腐湯都正常發揮好味,我唔算好食得辣,所以鍾意佢成個湯唔會有好多辣椒粉嘅味,海鮮料都足。整體而言,呢度真係令我喜出望外,韓國老闆娘嘅感覺好似媽媽咁,成日走過嚟照顧我哋🤣感覺去咗韓國旅行,估唔到元朗都有呢一種正宗韓國小店,有機會真係要黎試吓👍🏻

調味牛肋骨

五花肉