2021-11-03
近日經同事介紹發覺做嘢附近有間新開嘅飯團店,自己都好鍾意食飯團,因為方便、又唔使同人哋迫茶餐廳。阿杏飯團店仲有一樣正嘢:就係健康。飯團有好多款選擇,基本上你講得出嘅配料都有,今日揀咗網紅蟹肉飯團,同埋凍奶茶配燒仙草。擺設——估唔到都好揼本,店內有四至五個堂食座位,仲擺設得好靚,女同事掛住打卡,我梗係專注食啦。網紅蟹肉飯團——同華御結根本冇得比,首先係有紅米,大家都知道紅米嘅升糖指數比白米低,啱晒減緊肥嘅女同事。再講返配料,多過對方好多,平時可能要買兩個飯團,阿杏一個就可以夠飽肚。味道方面,超級好味。凍奶茶配燒仙草——有樣嘢好重要亦都要讚,就係飲品唔太甜,再加上有燒仙草令到成個午餐好飽肚,呢間應該會係我嘅飯堂。