2019-09-02
前兩日入咗調景嶺探朋友,本身諗住走嗰陣同男朋友買餸煮晚餐。行入彩明街市先發現入面有多間好平食店,懶惰嘅我就決定喺到食晚餐。行咗一圈,我哋決定食平靚正西餐。食店雖然比較細,但裝修都好用心,而且食物選擇都唔少!我試咗黑松露雜菌扁意粉。食物好快就上枱!呢碟意粉真係平靚正!超多雜菌,仲有濃濃嘅黑松露味,意粉軟硬適中。以48蚊嚟計,絕對係超班!男朋友要咗香辣番茄肉丸扁意粉。濃濃嘅番茄醬加上少少辣味,男朋友都讚話好開胃。我都食咗兩啖,甜酸辣嘅比例適中!肉丸食落有啲似IKEA嘅肉丸,所以都好啱食。我哋仲叫咗份小食—柚子雞翼。雞翼炸得香脆,配上甜甜酸酸嘅柚子醬,兩隻真係唔夠喉!飲品就有蜂蜜綠茶同熱檸水。總括嚟講,呢間小店絕對係平,靚,正!喺到食仲平過買餸返去煮呢!
黑松露雜菌扁意粉
香辣番茄肉丸扁意粉
柚子雞翼
柚子雞翼
蜂蜜綠茶同熱檸水
飲品就有蜂蜜綠茶同熱檸水。