2017-02-24 208 瀏覽
係觀塘好少機會遇到間好食又舒服既西餐廳,今日放工經朋友介紹,發現工廠個邊有間樓上鋪食西餐。入到餐廳後,感覺環境佈置得幾有西式風情,寧靜中有些音樂點綴下。幾適合傾計既地方。餐廳清潔衛生,服務員主動又有禮貌,他們推介今日廚師精選既套餐給我。我揀左個香草白酒煮紐西蘭托托蜆意粉套餐。前菜係海鮮沙拉和蟹肉粟米湯。沙拉份量比一般餐廳多,味道足夠,有數隻鮮蝦。蟹肉湯真係真真材實料!😋有不少蟹肉,而且,粟米湯烹得很入味。蜆肉大大隻,啖啖肉,好新鮮,彈牙鮮甜,有4隻真係好滿足。意粉份量也足夠,香濃芝士醬汁,感覺好開胃。最後,套餐包括埋甜品,可惜份量實在太少,但個人都幾欣賞餐廳,幾有心思在每一細節上。d花幾靚,最適合影下靚相😊

我揀左個香草白酒煮紐西蘭托托蜆意粉套餐。
前菜係海鮮沙拉和蟹肉粟米湯。
2017-02-16