2020-05-07 695 瀏覽
呢間想試耐, 之前行過預著星期日唔開, 今次趁假期突登過去, 可惜疫情關係只限外賣, 唔緊要, 反正佢已經pack好一份份弁当.第一次試睇個menu真係花多眼亂, 所以都係揀個重光招牌弁当先! 招牌便當有炸蝦、鱈魚柳&唐揚炸雞兩件, 重點係配菜都好認真, 有關東煮(蘿蔔、蒟蒻、超多芝士既芝士丸)、柚子雜菜沙律、漬蘿蔔. 而米佢地係用日本北海道珍珠米. 佢地所有用料都唔用中國製食材, 就算連個膠盒都係日本製造, 係可以自然分解和可回收及再生物料. 所以佢地既價格我真係覺得值!!講返個便當, 炸蝦&炸魚既炸皮不會太厚剛剛好, 炸雞佢本身加咗他他醬所以已經好夠味, 關東煮好入味, 最初睇啲飯好似唔係好多但日本珍珠米質感好實在, 食完成個便當真係好飽, 勁滿足! 😋

2020-04-30
15 分鐘 (外賣自取)