2009-11-27 10 瀏覽
朋友生日, 因為生日既主人翁鍾意食泰國野, 又想近近地咁食, 咁就去左呢度,大家都肚餓所以叫左好多野食酸辣脫骨鳳爪好辣不過又好好食! 佢個辣一吞落去個下真係好刺激! 但又唔會真係辣好耐辣到之後乜都食唔到. 而且去左骨好方便好岩我呢d懶人食2 人餐, 包:煮烏魚 / 蛋白蟹炒飯 / 炭燒豬頸肉 / 黃咖喱牛煮烏魚好正! 首先魚好大條, 魚都好新鮮d肉好有質感一d都唔枚, 好滑呀d肉. 佢成個盆咁上, 下面有個火一直熱住, 每一啖魚都好熱好鮮! 而且個味清清地好岩食完辣野之後食.蛋白蟹炒飯呢個就真係普普通通喇, 唔夠味, 蛋好多, 但係食唔到蟹. 不過炒飯勝在夠乾身同大碟, 好飽肚炭燒豬頸肉個味就好食既, 配埋個酸辣汁不過不失啦, 不過凍左d. 好似食冷盤咁黃咖喱牛呢個有d難食, 個黃咖喱唔夠辣, 太重椰味, 同個牛好唔夾, 個牛無肉質感, 而且無味, 好似就咁整熱左放落d咖喱汁到咁, 好唔夾. 辣椒糕炒蜆呢個都好失望呀, 本來睇佢menu d 相好似好正咁, 但係炒出黎. 辣又唔係好辣, 而且d蜆太細粒! 成碟都係殼, 好似不停咁食d殼先食到個味, 個味係唔差, 但係唔chu個殼就唔會

好辣

煮烏魚

蛋白蟹炒飯

炭燒豬頸肉

黃咖喱牛

辣椒糕炒蜆

呢個都好失望呀, 本來睇佢menu d 相好似好正咁, 但係炒出黎. 辣又唔係好辣, 而且d蜆太細粒! 成碟都係殼, 好似不停咁食d殼先食到個味, 個味係唔差, 但係唔chu個殼就唔會食到

薄餅

本來諗住用黎放個咖喱, 不過個咖喱又唔係真係好好食, 晒左個餅! 個餅幾好食, 夠熱, 不過油左少少

雞絲麵

因為有朋友唔係好食得辣所以叫左呢個比佢, 不過不失, 味精重左, 所以幾咸, 個麵反而幾彈幾好食, 個雞就太多雞皮喇-_-

甜品

佢送左5個椰汁西米糕, 我覺得幾好食, 不過朋友都覺得個面個椰汁太甜

不過總括黎講都算ok, 唔係太貴, 又幾舒服, 我地仲係個度食埋蛋糕, 佢地仲幫我地點埋火, 好人, 不過唯一有d大意係我明明book 左"木台"但係佢地話無-__-
烏魚
2009-11-24