2016-09-25 418 瀏覽
今晚食咗間好好味既餐廳唔分享唔得! 跟埋同事去公司附近一間平時食lunch唔會去既餐廳, 因為都偏貴, 但係食Dinner又會特別捨得我叫咗個二人餐, waitress再推介我Daily Special叫個頭盤Beed Carpaccio $98 (我估未必日日有)佢係碟生牛肉刺身, 起初仲擔心會太生好鯹,原來係薄切,口感好似parma ham, 但係食落唔鹹仲好FRESH喺肉上面一粒粒嗰D叫水欖(唔知係咪橄欖D friend), 連埋佢哋一齊食, 個鹹味由水欖發出, 帶出牛肉刺身的肉鮮味! 這個超好食然後6成熟既肉眼扒, 我食過好多得個樣, 食落好UN好乾, 但係呢塊肉眼扒肉質好林, 好Juicy, 好有一陣炭燒香!薯條唔油膩仲好乾爽之後揀咗碟"煙薰肉意粉, 泡菜忌廉蛋黃汁", 比較重口味, 汁醬好濃! 加咗幾塊泡菜令味道幾特別最後+$20可以升級飲手工啤酒, 原來真係易入口同香好多!整體嚟講都屬高質素, 價錢合理!!! 工廠區唔多人, 所以唔駛點等位, 值得Encore

薯條唔油膩仲好乾爽
最後+$20可以升級飲手工啤酒, 原來真係易入口同香好多!

題外話/補充資料: 而且侍應都好好禮貌,招呼態度好好!!讚讚讚
2016-09-21