2023-12-05 431 瀏覽
一入到呢家舖頭,就聞到種種香氣撲鼻而來,特別係隻檸檬燒雞,外皮烤到金黃酥脆,摸一摸有嗰種唞唞聲,啖啖肉嘅部分就多汁彈牙💥😋。檸檬汁嘅酸甜好夾,真係開胃到不得了。然後叫咗個花生醬牛河,濃厚嘅花生醬香而不膩,齋食牛肉都好過癮,係我平時冇食過嘅特色版本,好正!跟住係個豉椒炒鴨掌,啱啱好嘅辣味,喺嗰啲噹噹嘅豉汁裡面游水,真係鮮到彈牙嘅境界,食落去爽口不已。試過好多次煎炒,呢次嘅掌尖真係屹立不倒🌟👍。話晒都信口開河,最撩人嘅,係間舖頭嘅氣氛。濃濃嘅人情味,隔離檯嘅人佢哋笑口哈哈,我哋檯就大快朵頤,真係喺港尋日常啲美味,食喺咀,快樂喺心✨。下次覆到來,我一定要試多啲嘅菜式!