2013-04-30 127 瀏覽
大約兩年幾前,仲記得第一次食阿一豬扒米線時,叫咗個中辣,明明話係酸辣,但竟然麻到成個咀痺哂,冇哂感覺,超辣呀!好似大大辣咁,最終要中途放棄。由於先食咗塊豬扒,覺得好正,所以後來只叫小辣,味道啱啱好! 不知不覺,阿一嘅小辣後來又變得好似唔辣咁,所以又要食番中辣,但都冇初次食時嘅五份一辣度。 每次必食嘅豬扒米線,豬扒由最初每碗有4塊變咗3塊,但依然好香好淋好滑,米線少少煙韌,依然好好味!友人叫豬扒上海粗麵蕃茄湯底,夠大碗,好味!*其次,雞肝雲吞亦係阿一水準之作,但每日數量唔多,好快賣完。以前食過佢嘅豬手,但唔掂,豬手有味兼太硬冇肉... ~~自從知道阿一有下午茶特價餐後,而家每次嚟都會喺2:30pm後,除咗假期都有下午茶餐,碗米線/麵都係一樣大碗,仲平好多架! 下午茶:只要order一杯正價飲品+$16購任何米線/麵一碗。** 碗米線等於半價! 下次會去試吓阿一筲箕灣分店,睇睇味道有冇分別先!

友人叫豬扒上海粗麵蕃茄湯底,夠大碗,好味!

以前食過佢嘅豬手,但唔掂,豬手有味兼太硬冇肉...

** 碗米線等於半價!

下次會去試吓阿一筲箕灣分店,睇睇味道有冇分別先!

2013-04-27
$31.50 (下午茶)