2009-03-20
今晚要和媽食, 因原來早幾日她以為我和她食, 但我搞錯左, 冇回到家, 累她在家等了一晚; 令我十分過意唔去, 今日和她食返補返數啦.都一排冇食韓餐, 上次想食另一間, 但上到去又未開門, 搞到去了飲茶, 唔制, 今日食返啦.媽突攞了張9折咭出黎, "食韓燒去呢間啦."係~~~~7點上到黎, 又唔洗等位噃;有卡位又有電視, 坐下了.118任食, 我唔客氣啦, 出去兜個圈先~除了韓餐仲有中式, 豬腳薑, 胡椒豬肚湯, 燒賣... 又幾得意.只試了幾粒燒賣 都係因為好奇; 味一般.冇人食火鍋的, d火鍋食物冇人掂過, d牛丸一看已知係乾左.... 看來遲早都會cut 火鍋呢.魚生都係三文做主打, 又幾新鮮的, 可看到哥哥在內不停的切三文, 可知去得幾快, 又有幾新鮮了.韓燒方面, 都係肉類主打, 本人覺得牛和豬係最好食的, 另魷魚都不錯, 但要好有技考才燒得好.另有咖哩雞, 幾騎尼....仲有湯及泡菜, 泡菜不錯, turnover大所以都幾新鮮; 人參湯好濃味; 中湯ok.甜品主要都係雪糕, 味一般.服務方面, 人手不足, 姐姐都踢晒腳. 算ok了.豬豬女友今日回復本色, 胃口不錯,
令我十分過意唔去, 今日和她食返補返數啦.
媽突攞了張9折咭出黎, "食韓燒去呢間啦."
係~~~~
7點上到黎, 又唔洗等位噃;
有卡位又有電視, 坐下了.
118任食, 我唔客氣啦, 出去兜個圈先~
只試了幾粒燒賣 都係因為好奇; 味一般.
看來遲早都會cut 火鍋呢.
另有咖哩雞, 幾騎尼....
人參湯好濃味; 中湯ok.
甜品主要都係雪糕, 味一般.
服務方面, 人手不足, 姐姐都踢晒腳. 算ok了.
豬豬女友今日回復本色, 胃口不錯, 狀態大勇, 下次再食日式放題, 再擦過