2010-05-25
昨天男友話要去食一間新既sushi, 跟住佢就帶左我黎呢度. 一坐低覺得好古怪. 點解隻隻碟都係green 色既. 後來男友話我知, 原來碟碟都係$8. 真係呆晒. 因眼見食物的質數比元X個d 好好多!! 有食客beside me 既竟然同和花亭比, 心諗..,. 價錢差一半以上... 邊有得咁比呀!!我地仲要坐正師父出sushi 個個位正. 我估佢係唔同人就出唔同既野, 因我地面前呢一個師父, 只係出帶子, 三文魚, 吞拿魚同埋北寄貝. $8一碟竟然都有刺身!! 因一出, 就見到身邊有人搶住去攞!一碟都有3塊, 抵到爛!!!我地2個人食左15碟. 1. 三文魚: 佢唔係俾D 個樣好衰既你, 同埋佢有時仲會有魚腩. (食左3碟)2. 希靈魚: 大大件, 仲要好多魚春. (食左2碟)3. 三文魚刺身: 一碟3件, 都係鮮甜既. 但有時個樣會切得好衰4. 帶子壽司: 平均每一隻都係同舊飯差唔多大, 但本人覺得唔夠鮮5. 北寄貝: 好爽,正正常常6. 中華沙津: 比正常的細少少7. 吞拿魚: 一切整體係几好既, 價錢又抵. 可以再來食!
我地2個人食左15碟.
2. 希靈魚: 大大件, 仲要好多魚春. (食左2碟)
5. 北寄貝: 好爽,正正常常
6. 中華沙津: 比正常的細少少
7. 吞拿魚: 一切
整體係几好既, 價錢又抵. 可以再來食!