2008-08-03
身為大埔人, 係大埔中心行街, 見肚餓又想食魚旦粉, 一定要去"學利"食番餐, 佢d丸係自家製, 門口有肥滔滔張招牌相係度, 大家認住佢喇~佢地最好味嘅麵係河粉, d丸好好味, 個湯好香, 有魚味但唔腥, 不過偶有失手, 食落會口乾我都介紹個要成日遁舖嘅同事食呢間, 佢次次黎都食魚旦粉, 獨沽一味, 佢話真係好正喎我就最中意食牛腩, 中意佢唔分部位, 有筋有肉, 腩汁好味, 魚皮鮫肉香, 而我另一個同事佢就最中意食佢d炸墨魚丸, 即叫即炸, 最好就堂食, 即炸起個陣脹到成個乒乓波咁大, 佢會俾埋碟蜜糖你點黎食, 襯熱食好鬼正, 記得記得, 食咩粉麵都好, 記得叫炸魚皮, 可剩叫/拼餐, 放落d湯度你會聽到"啪啪"聲, 用薄粉炸, 一點一食就最滋味~呢間野唔平架, 叫幾拼嘅話都廿幾蚊, 連野飲要$3x蚊埋單
呢間野唔平架, 叫幾拼嘅話都廿幾蚊, 連野飲要$3x蚊埋單