2020-12-03
今日約咗阿辣妹傾吓下年嘅安排,所以簡簡單單喺附近食個火鍋,去過咁多次大角咀都冇試過,所以今日決定試吓呢間力奇。位於大角咀食肆林立嘅埃華街附近,佢嘅鋪面唔算突出,一入到去絕對係大排檔格局,不過係有性格同乾淨嗰種,感覺良好。睇咗餐牌價錢比起出邊其他火鍋店反映到是高檔次,一般來說每樣食材都要比出邊貴1.5至兩倍。不過食物上枱的時候發覺份量非常大,以我們兩人前的份量來說,真的是比較多,大家可以看圖識字,所以最後還是打包收場。火鍋最重要就是食材,以力奇來說他們的出品還算不錯。先睇湯底都已經有驚喜,芫荽多到放唔晒,麻辣那邊已經要求了大辣,不過以不是四川麻辣火鍋的力奇,這個湯底還算好吃,不過只是個人口味覺得一點兒也不辣。另外弱一點的就是脆鯇,不是拍拍聲的那種脆,不過和老闆說了以後他願意幫我們玩上水魷,所以服務還算不錯。火鍋就不多說了,地點方便店內乾淨包括廁所,服務的姐姐也非常幫手,是一間不錯的火鍋店,由於份量特別大,不建議少人光臨,店內所有二人枱的都基本上需要打包。這間會再encore。