2023-03-21 123 瀏覽
早前睇IG廣告介紹呢間台灣牛肉麵店,見到好似好多好評,仲要環境好岩打卡咁,所以就bookmark咗呢間餐廳。到今日星期一,放工隨便碌吓Open Rice就誤打誤撞諗咗嚟呢度試吓,覺得被人伏咗。我哋大約7:00pm到,晚飯最旺嘅時間,間餐廳得一對情侶,入面裝修還好,但服務員態度一般,唔算係非常差,但語氣好似唔太好。坐低後見到檯面其實好多塵,間店少少暗,裝修有落心機,但我覺得一間餐廳最緊要係衛生、然後係好食、再嚟就係服務。呢度環境衛生喺我standard嚟講係中下,食物都係中下。麻糬芭樂骨,好似糖醋骨咁,啲白色係麻薯,啲肉比較靱,好難咬,但算叫好食過啲麵。牛三寶麵。牛肚有啲騷味,牛腩還可以,個沙唔熱,麵唔入味,個湯亦冇乜牛味,我知道冇得同台灣嘅比較,但水準之差,令人好失望。黑麻油蟲草花濃雞湯麵,朋友覺得一啲藥膳味或一啲雞湯味都冇,湯亦唔好飲。咁嘅質素仲要加一,呢張單係未找數之前影,埋單時先知要加一,所以係$306.9。

2023-03-21