2013-03-05
長話短說,o係又一城行街朋友話想食thai cuisine,就openrice一下發現這間好到一面倒ge餐廳,點都要試試。夜晚9點幾先去,所以唔使等位,一睇餐牌發現同平時食開o個d thai cuisine唔同,似fusion野,可能因為2個人ge關係諗好耐都諗唔到食乜,最後叫左咖哩雞脾蛋麵,鮮蝦帶子意粉同埋辣汁三文魚。咖哩雞脾蛋麵: 咖哩汁幾好味,朋友話太鹹,我覺得ok,雞脾煮到好"淋",蛋麵索汁一流鮮蝦帶子意粉: lee味都幾唔泰國,可以話連fushion都不如,帶子煎得夠香好味,個麵都炒得幾香辣汁三文魚: lee味係食家推介美食,所以點黎試下,個汁好味,但三文魚無味,唔知係d三文魚唔夠靚所以無鮮美定係比個汁cover晒,合埋眼食真係未必知佢係三文魚,與其係食個汁,咁不如用煙三文好過.....總括黎講食物都ok,但2個麵都好細,1個人食1碗實唔夠飽o個種,尤其個意粉賣緊12x蚊,都真係幾唔抵食服務就睇邊個waiter,有1個後生有戴眼鏡和染髮的男waiter就好好,其餘就好一般,唔多襯lee個價位