2022-12-17 376 瀏覽
好surprise 我個三年冇見既ex 突然WhatsApp 我。其實之前一直都想攪清楚番我地之間嘅瓜葛,拖到今時今日。小鹿亂撞 - 始終咁多年。縱然唔係第一次離合。好明顯我重未放得低。不過 ⋯我唸經過今晚⋯冇辦法再唔承認。佢約我食飯兼攪埋啲手續!途中經過呢間台灣麵。聽聞幾出名下 ,之前都好多人排隊。本身諗住搵日帶媽媽去將軍澳分店試吓,順便行下新既將藍大橋。好彩試左唔使去。唔使排隊,佢話而家夜晚食好少野,我自己又唔係食得多(雖然成日眼闊肚窄)所以兩個人叫左(一碗紅燒腱心半筋半肉細面+鹽酥雞+水果茶)一個set 再加一個小食-三星蔥油餅。咁少野都食唔晒! 超級普通既牛肉面,可能出面啲小店重有heart 😑個面太林 ,雖然牛肉係ok 既。好夠林。個個鹽酥雞反而最令我地失望,完全冇鹽酥,又過份大粒(雖然我唔肯定正中台灣鹽酥雞係咪咁) 😥杯水果茶我又expect 有新鮮生果!點解又係果啲假果汁😔omg 反而係個三星蔥油餅大家都幾滿意。我一向喜歡呢種餅食。再➕我喜愛嘅蔥😊又一間失敗嘅過江龍🤦🏻‍♀️

咁少野都食唔晒!

又一間失敗嘅過江龍🤦🏻‍♀️

紅燒腱心半筋半肉細面