2020-02-19 190 瀏覽
真。鬆軟少女系戚風蛋糕🍰 La Famille @hkifcmall 。La Famille開業咁耐,一直都大獲好評!佢嘅chiffon cake真係好鬆軟Q彈架!最緊要係,你會食到食材嘅原味道!法國玫瑰 ($54)。望個樣已經少女味爆棚🤣 大大朵玫瑰花係個蛋糕面,買黎送俾擁有無窮少女心嘅朋友,簡直一流!而且,入口第一個反應係: 真係好玫瑰啊!好似食緊玫瑰花咁!香濃開心果 ($54)。綠色嘅外表,粒粒嘅果仁,入口口感非常豐富!佢真係無改錯名,真係香濃開心果!雙重朱古力 ($54)。一如既往,好濃嘅朱古力!面頭舖咗朱古力脆脆,切開入邊仲有朱古力cream。絕對唔會太多牛奶味 蘭布朗? 粟子 ($54)。我忘記咗佢個名。但可以話你知,如果你鐘意食乜乜金粟,冬天又會期待街上邊嘅炒粟子。尼個絕對係你嘅No. 1!只係我有少少覺得太重粟子味